top of page

Werkwijze bij Stervensbegeleding

Als gediplomeerd stervensbegeleider werk ik vanuit Uithoorn (N-H) en omgeving. Nadat u contact hebt opgenomen met Verbindend loslaten voor begeleiding bij ziekte of sterven en nabestaandenzorg maken we een afspraak voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek.

Tijdens ons samenzijn stel ik u een aantal vragen om uw huidige situatie en behoeften in beeld te brengen. De volgenden onderwerpen worden o.a. besproken: uw ziekte, levensverwachting, op wie u in uw naaste omgeving kunt rekenen en wat u van mij verwacht als stervensbegeleider.

Erg belangrijk is onze klik. Als het wederzijdse gevoel positief is, spreken we af hoe ik u het beste kan ondersteunen en hoe vaak. Natuurlijk gebeurt dat op basis van uw persoonlijke wensen.

 

Tijdens mijn werkzaamheden werk beweeg ik mee met uw proces. Telkens opnieuw kijken we naar wat u nodig heeft, en op die manier vullen we onze gezamenlijke tijd in. Naast sociaal-emotionele of spirituele ondersteuning kan ik u ook praktische informatie geven die te maken hebben met sterven en de uitvaart.

Mijn cliënten komen om diverse redenen: ze verkeren in hun laatste levensfase en willen zich goed voorbereiden op hun overgang naar de dood. Of omdat ze aanvoelen dat hun leven voltooid is. Met anderen spreek ik over hun angst om te sterven. Daarnaast geef ik raad aan naasten die willen weten hoe ze er het best voor hun dierbare kunnen zijn of als ze zelf steun nodig hebben. Vaak ontmoeten wij elkaar nog na een uitvaart voor emotionele en/of praktische steun. En voor afronding van dit intieme proces wat we samen beleefd hebben.

bottom of page