thumbnail_IMG_3007.jpg

Wie is Finy Sheils?

thumbnail_IMG_3007.jpg

Ik ben Finy Sheils- van der Post (1970), getrouwd en moeder van Zion en Thunder.

Carrière ontwikkelingen: Sinds 1994 ben ik een gediplomeerd all-round sport-instructrice en geef les aan alle leeftijdsgroepen. Tijdens mijn reis door Azië (in 1998 en 1999) kwam ik in aanraking met Yoga, Reiki en Meditatie. Dit was het begin van een zoektocht naar een training voor de geest en het lichaam om je bewust te worden van jezelf en je omgeving. In 2007 heb ik de yogastudio Yogapret opgericht en ben ik full-time yogadocente geworden. Al snel werd het een plek voor jong en oud om diverse vormen van yoga, ontspanning en verdiepings- momenten te beoefenen. Op het weekrooster stonden al snel vele lesuren voor verschillende groepen; van zwangere en mama en baby yoga tot aan ouderen en stoelyoga voor o.a mensen met parkinson en alles daar tussen in.

Ik geloof dat Yoga een handvat kan zijn om - in deze drukke maatschappij - je staande te houden en prettig te blijven voelen. Dus geef jezelf en je lichaam een uur of meer in de week even de aandacht dat het verdient. Tegelijkertijd stopt heel even de wereld om je heen of in ieder geval hoef je daar dan niet mee bezig te zijn. Dat is een stukje welverdiende ontspanning en een moment om te reflecteren en te aarden. Ik zie een les of een workshop als een cadeautje voor jezelf waarbij je je mag overgeven aan het Nu met als resultaat totale ontspanning met nieuwe inzichten.

Privé ontwikkelingen: Van jongs af aan kom ik mijn dagen door als een vrolijk, nieuwsgierig en leergierig persoon die steeds weer uitdagende voetstappen zet tijdens de zoektocht over haar levenspad. Altijd volop in het leven en alles kabbelt jaar-in-jaar-uit rustig door. Totdat ik, op 3 december 1994, het bericht van de dood van mijn zus krijg. Door een auto ongeluk was zij in een klap dood en ik in de rouw beland. Deze plotselinge confrontatie met de dood zorgde ervoor dat al mijn vakjes in mijn hoofd door elkaar geschud werden. Al snel zocht ik mijn heil in pen&papier om alles te ordenen. Dat rangschikken heeft jaren geduurd, het was een lange leerzame hobbelige weg. Dankbaar ben ik voor het geduld van mijn schriften waar in ik, bij tijd en wijle, alles van mij af schreef. Voor mij werkt het schrijven als een helende kracht.

 

Ook zocht ik naar antwoorden in boeken maar er is tot nu toe weinig geschreven over het verlies van je broer of zus. De behoefte om mijn verhaal op papier te zetten groeide. Toen in 1999 Conny, mijn andere zus ook overleed, werd de drang om te schrijven nog sterker aangewakkerd.

In 2001, ontmoette ik mijn man op Kreta en al snel trok ik bij hem in. Eindelijk, op onze bergtop, had ik de ruimte gecreëerd om te gaan schrijven. Meteen na de afronding daarvan was het tijd om het pad van moederschap en het gezinsleven te gaan bewandelen. Het schrijven kwam weer op een hold te staan en dat manuscript belandde in de kast.

Privé en Carrière ontwikkelingen vallen samen: Maart 2020, Coronatijd en Yogapret is dicht. Onzekere en een wankele periode waarin ik opeens heel veel tijd heb. Het besluit wordt genomen: het is tijd om het verhaal van Conny en Monique te gaan vertellen. Meteen neem ik er een schrijfcoach bij.

Dan begint de reis in september 2020 waar ik mijzelf eerst 2,5 week opsluit in ons huis op Kreta om daar de ruwe versie op papier te zetten. Wat een, zelfs na al die jaren, wonderbaarlijke reis. Dit schrijfproces is een pad met dalen en toppen, waarbij ik realiseer wat al die jaren rouw met mij heeft gedaan. Wonder boven wonder maar wat vielen er weer veel vakjes op hun plek. Ik merkte dat de kracht van schrijven, zelfs nu nog na al die jaren, zorgt voor en stuk healing. 

Als snel ontstaat bij mij het idee om dit wonderbaarlijke gevoel, van groei en ontwikkeling door te gaan geven via 1-daagse workshops. En dan met behulp van yoga, meditatie en schrijven. Ik neem je mee op jou reis. In eerste instantie online in groepen of 1 op 1 en in de toekomst door ook weer live bij elkaar samen te komen. 

 

Kijk verder op deze website, kijk op FaceBook of Instagram voor de laatste updates.